Teknoloji

Yapay Zeka Dünyasında Dev İş Birliği: Siemens ve Microsoft Birlikte Çalışacak

Yapay zeka artık sektörün vazgeçilmez bir parçası haline gelirken, bu alanda büyük atılımların önünü açabilecek bir proje SiemensVe Microsoftbirlikte hareket etmeye karar verdi.

İki teknoloji devi yaptıkları ortak açıklamada, robot ve diğer otomasyon sistemlerinin yapay zeka yardımıyla çok daha hızlı programlanmasını amaçlayan projelerini duyurdu.

“Endüstriyel Yardımcı Pilot” geliyor

Açıklamada projenin adı Siemens Endüstriyel Yardımcı Pilot Öyle açıklandı. Ayrıca “Söz konusu program, şirketlerin imalat, altyapı, ulaşım ve sağlık alanlarında verimli yapay zekayı kullanmasına yöneliktir. Birlikte çalışmasağlayacak.”kelimeler kullanıldı.

İki devin ortak açıklamasına göre yeni uygulamayla birlikte hatalar ortadan kalkacak. onların ortadan kaldırılması simülasyon sürelerini kısaltmak mümkün olabilir. Bu sayede birkaç hafta sürecek işlemler sadece birkaç dakika içinde kapanacakda vurgulandı.

Anlaşmanın bir parçası olarak Siemens’in kendi otomasyon ve süreç simülasyon teknolojisi Siemens Xcelerator , Microsoft uygulamalarını içerecek şekilde genişletilecektir. Konuyla ilgili açıklama yapan Siemens CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Roland Busch, ” Bu teknoloji şirketlerin tasarım, geliştirme, üretim ve sonuçta tüm operasyonlarını aksatma potansiyeline sahip. insan-makine işbirliği“Bunu daha yaygın hale getirmek, mühendislerin kod geliştirmeyi hızlandırmasına, yeniliği artırmasına ve vasıflı işgücü eksikliklerini gidermesine olanak tanıyor.”söz konusu.

Yeni program şu anda geliştirme aşamasında olmasına rağmen, Alman otomotiv tedarikçisi Schaeffer’inİlk kullanıcılardan biri olarak yardımcı pilottan faydalanmaya başladığı ve yakın zamanda üretimde yardımcı pilot olarak görev yapacağı belirtildi.

kemerhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu