Haber

Uluslararası Af Örgütü, AB Dışişleri Konseyi’ne Gazze’de acil ateşkes çağrısında bulunma çağrısında bulundu

Uluslararası Af Örgütü, Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konseyi toplantısına katılan tüm bakanları Gazze’de acil ateşkes çağrısında bulunmaya davet etti.

Merkezi İngiltere’de bulunan örgütten yapılan açıklamada, “Gazze’de büyüyen insani ve insan hakları krizinin acilen sona erdirilmesi gerekiyor.” Kelime kullanıldı.

Açıklamada, İsrail-Filistin çatışmasının AB Dış İlişkiler Kurulu toplantısında ele alınacağı belirtilirken, “Uluslararası Af Örgütü, toplantıya katılan tüm bakanları acil ateşkes çağrısında bulunmaya davet ediyor.” değerlendirme yer aldı.

AB’nin uluslararası hukuka uymadığı ve ateşkes çağrısında bulunduğu belirtilen açıklamada, İrlanda, Belçika ve İspanya gibi bazı ülkelerin ateşkes çağrısında bulunduğu, İsrail ve Hamas’ın insan hakları ihlallerini eleştirdiği ve barışçıl haklara saygı duyduğu kaydedildi. barışçıl protesto.

Almanya gibi bazı ülkelerin AB’nin ateşkes çağrısını engellediği belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi:

“Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Almanya’nın da aralarında bulunduğu bazı ülkeler, AB’nin birleşik ateşkes çağrısında bulunmasını ve İsrail güçlerinin uluslararası insani hukuku ihlal ettiğini ilan etmesini engelliyor. Bunun yapılmaması, İsrailli yetkililerin kendi taleplerini görmezden geldiği bir cezasızlık ortamının oluşmasına katkıda bulunuyor. Sivilleri koruma yükümlülüğü var.”

Açıklamada, Hamas’ın esir aldığı tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulunan Uluslararası Af Örgütü’nün, İsrail’in keyfi gözaltı uygulamalarını artırdığı ve cezaevlerindeki Filistinlilerin korkunç muameleye maruz kaldığı bilgisini paylaştığı hatırlatılarak, “İsrail’in tüm tutukluları serbest bırakması gerekiyor” denildi. İdari gözaltına alınan Filistinliler, Enternasyonal’in tüm taraflarına “Kızıl Haç Komitesi’nin gözaltına alınanları ziyaret etmesine izin vermeli.” ifadelerine yer verildi.

“AB dünyada güven krizi yaşıyor”

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen örgütün Avrupa Kurumları Müdürü Konuta Geddie, Gazze’de artan şiddetin korkunç boyutlara ulaştığına dikkat çekti.

Savaşı durdurmanın binlerce masum sivilin hayatını kurtaracağına işaret eden Geddie, şöyle konuştu: “İnsan haklarının ve uluslararası hukukun savunucusu olduğunu iddia eden AB, dünya kamuoyunun gözünde büyük bir itibar krizi yaşıyor. İsrail’in acımasız bombardımanları her gün çoğu çocuk 300’e yakın Filistinlinin ölümüne neden oluyor ve “Uluslararası abluka ölçülemez büyüklükte bir insani krize neden oluyor.” ifadesini kullandı.

Geddie, bazı AB başkanlarının ateşkes davetini engellemenin yanı sıra İsrail’e etkili silahlar ve siyasi destek sağlamalarının, Filistinli hak savunucularının protestolarını da engellemelerinin anlaşılmaz olduğunun altını çizdi.

AB liderlerinin ateşkes çağrısı yaparak ve işlenen kötülükleri kınayarak Filistinlilerin ve İsraillilerin hayatlarına eşit değer verdiklerini göstermeleri gerektiğini vurgulayan Geddie, “Oybirliği sağlanamazsa ilkeli üye ülkeleri tek tek veya toplu olarak ateşkes çağrısında bulunmaya davet ediyoruz. benzer düşüncelere sahip diğer eyaletler.” açıklamayı yaptı.

hanak-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu