Haber

Sevgililer Günü’nde Şahinbey’de evlendiler

Sevgililer Günü’nde Şahinbey’de evlendiler

Çiftler Şahinbey’de evlendi

GAZİANTEP – Sevgililer Günü’nde evlenmek isteyen çiftler, Şahinbey Düğün Müdürlüğü’ne günler öncesinden başvuruda bulundu. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bazı çiftlerin nikah işlemlerini 14 Şubat Sevgililer Günü’nde gerçekleştirdi.

Düğünlerini 14 Şubat Sevgililer Günü gibi önemli bir tarihte yapmak isteyen çiftler, sabahın erken saatlerinden itibaren Şahinbey Belediyesi Evlendirme Memurluğu’na geldi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Evlendirme Memurluğu’na başvuru sırasına göre isimleri okunan ve çağrılan çiftlerden bazılarıyla evlendi. Şahinbey Belediyesi, Türkiye’de geçen yıl 9 bin 470 çifti ve yaklaşık 19 bin genci evlendirerek rekorlar kırmaya devam ediyor.

“Türkiye’de en çok düğün gerçekleştiren belediyeyiz”

Geçen yıl 19 bin gencin düğününü gerçekleştirdiklerini ve evlenen çiftlere çeşitli hediyeler verdiklerini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak Türkiye’de en çok düğünü gerçekleştiren belediyeyiz. Geçen yıl da düğün organizasyonunu gerçekleştirdik. 9 bin 470 çiftin ve yaklaşık 19 bin gencin evliliği. Açık ortam Tüm belediyelerin önündeyiz. Sadece düğün törenleri yapmıyoruz. Açtığımız evlilik okulunda 15 yıldır gençlerimize evlilik eğitimi veriyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak, evlilik dini, sağlık, bağlantı, hukuk ve dikkat edilmesi gereken konular hakkında 3 haftalık bir eğitimin ardından düğün hediyesi olarak çamaşır makinesi hediye ediyoruz. “Ayrıca oturma takımı ve çamaşır makinesi hediye ediyoruz. Maddi durumu zayıf olan, sorunları olan ve evlenmek isteyen çiftlerimize bir çift halı hediye ediyoruz. Ayrıca evlenen tüm çiftlerimize kol saati hediye ediyoruz. Amacımız evli olmayan kimsenin kalmamasını sağlamak, tüm gençlerimize hem maddi açıdan destek olmak hem de tanımadıkları bir insan haline gelmelerini sağlamak. Evlilik hayatlarını birleştirirken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda onları bilgilendirerek hem dünya hem de ahirette mutlu olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. “Bugün evlenen tüm çiftlere iki cihanda mutluluklar diliyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu