Teknoloji

Nanoteknolojinin yardımıyla “süper su geçirmez” bir malzeme keşfedildi

NanoteknolojiÜzerinde çalışan araştırmacılar, sıvının çok az sürtünmeyle yüzeyden kaymasına neden olabileceğini buldu. süper su geçirmez Bir materyal geliştirdiler. Bu malzeme üzerinde yapılan ek araştırmalar, sıvı benzeri moleküllerin, yüksek konsantrasyonların yanı sıra düşük konsantrasyonlarda da mevcut olduğunda su kadar güçlü olduğunu gösterdi.

Bu yeni araştırma özellikle dikkate değer çünkü daha önce düşük molekül konsantrasyonlarının su ile silikon yüzeyi arasında daha fazla sürtünmeye neden olacağı ve suyun yüzeye yapışmasına neden olacağına inanılıyordu. Newsweek aracılığıyla bildirildiği üzere Nature Chemistry’de yayınlanan yeni bir makale, durumun hiç de böyle olmadığını gösteriyor.

Finlandiya’daki Aalto Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, beklendiği gibi daha fazla sürtünmeyle karşılaşmak yerine, suyun konsantrasyonu düşük olsa bile malzemenin içinden serbestçe aktığını keşfetti. Araştırmacılar bu bulgunun damlacık hareketliliğini neredeyse ihtiyaç duyulan her yerde artırabileceğimiz anlamına geldiğini belirtiyor.

Bu keşfin bu kadar değerli olmasının en büyük nedenlerinden biri Bunun nedeni, diğer harika su geçirmez ekipmanların çok kırılgan olabilmesidir. . Pek çok durumda, kaplamaların çok ince olması gerektiğinden, fiziksel temastan sonra hızla parçalandığı görüldü. Ancak bu yeni keşif, bu malzemeleri daha da sağlam hale getirebilir.

Bu keşif; Borularda ısı transferi, buz çözme ve buğulanmayı önleme gibi şeylerin yanı sıra, kendi kendini temizleyen yüzeylerin mükemmel su geçirmez malzeme kullanmasına da olanak sağlayabilir. Sonuç olarak, bu, tonlarca potansiyel uygulama içeren büyük bir keşif ve su geçirmez cihazlar üzerinde gelecekte yapılacak testlerle daha da şaşırtıcı hale getirilebilir.

Belki gelecekte bu tür malzemelerin giyimde de yer aldığını görebiliriz. Böyle bir kombinasyonla üretilen yağmur botları, yağmurluklar ve diğer giyim türleri çok daha üstün su geçirmezlik özellikleri sunabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu