Teknoloji

Apple’ın iPad’i eski ihtişamına dönüyor, tablet pazarı küçülüyor

Birçok kişi için tabletler, bilgisayarlara göre daha az verimli, cep telefonlarına göre ise daha az kullanışlı cihazlardır. Buna yüksek enflasyon ve işten çıkarmalar da eklenince tablet sevkiyatlarının 2011’deki seviyelere düştüğünü duymak şaşırtıcı değil.

Analiz firması IDC’nin raporuna göre dünya çapında tablet sevkiyatı yapıldı 2023 dördüncü çeyreğinde bir önceki yıla göre %17,4 azaldı toplam sevkiyat ise 36,8 milyon adede geriledi. Yıl boyunca sevkiyatlar bir önceki yıla göre %20,5 azalarak 128,5 milyon adede geriledi. 2011’den bu yana en düşük yıllık hacme ulaştı.

IDC’nin Mobilite ve Tüketici Cihazı Takipçilerinden kıdemli araştırma analisti Anuroopa Nataraj , “Ekonomi önemli ölçüde iyileşmedikçe ve tüketiciler paralarını tüketici elektroniğinin ötesindeki şeylere yönlendirmedikçe, tabletler öncelik listesinin üst sıralarında yer almayabilir. “Projedeki gecikmeler ve harcamaların dondurulması da 2023’ün çoğu için alımların ertelenmesine yol açtı” dedi ve devam etti: “2024’ün ekonomik olarak daha sağlıklı bir yıl olması durumunda bazı iyileşme fırsatları göstermesi bekleniyor. Bununla birlikte, tablet pazarındaki genel zorluklar devam ediyor ve yapay zeka etrafındaki teknolojik ilerlemeler muhtemelen önümüzdeki iki yıl içinde daha çok PC ve akıllı telefona odaklanacak, ancak tabletler bu konuşmalarda giderek daha fazla yer alacak.”

2023 genel olarak tablet pazarı için berbat geçmiş olsa da, dördüncü çeyrekte satışların 21,1 milyondan 14,9 milyona düşmesinin ardından pazar payının neredeyse %7’sini kaybeden Apple için de kesinlikle berbat oldu.Şirketin ana rakipleri Samsung, Huawei, Lenovo ve Xiaomi pazar paylarını artırırken, diğer şirketler de genel olarak %2’den az düşüş yaşadı.

Bu şirketler arasında en büyük kazanan ise dördüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 büyüme kaydeden şirket oldu. XiaomiEn büyük kaybeden ise sevkiyatlarında %29,3’lük düşüş yaşayan şirket oldu. Elmaolmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu