Haber

Antalya’da eski İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen’e silahlı saldırıyla ilgili 2 şüpheli daha gözaltına alındı.

Antalya’da eski İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen’in evinin önünde silahlı saldırı sonucu yaralandığı olayla ilgili tetikçi ve sürücünün tutuklanmasının ardından, azmettirici oldukları iddiasıyla 2 şüpheli daha gözaltına alındı. Olayla ilgili polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Olay, 31 Ocak’ta Side Mahallesi 1528 Sokak’ta meydana geldi. Alınan bilgiye göre; Kimliği belirlenemeyen bir kişi, sitenin önünde Hüseyin Ergen’in arabasına yaklaşarak, aracın sağ camından Hüseyin Ergen’e silah doğrulttu ve silahın sıkışmasının ardından hızla olay yerinden ayrıldı. 50 metre gittikten sonra geri dönen ve silahını Hüseyin Ergen’e doğrultan şüpheli, kaçmaya çalışan Hüseyin Ergen’i vurdu. Silahtan çıkan 7 merminin biri Ergen’in sağ bacağına, biri de sol baldırına isabet etti. Şüpheli yaya olarak olay yerinden kaçarken, Hüseyin Ergen ise aracına binerek Side’deki özel bir hastanede tedavi altına alındı. Olay anları güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olayın failleri adliyeye sevk edildi

Olayın ardından Antalya İl Jandarma Komutanlığı JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timi) ekiplerinin 14 saat süren titiz ve titiz çalışması sonucunda olayda kullanılan aracın kimliği belirlenerek, aracın sürücüsü ve ateş açan kişi tespit edildi. Operasyon sırasında silah ele geçirildi. Yapılan inceleme sonucunda her iki şüpheli de ilgili makamlarca tutuklanarak Manavgat Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumuna teslim edildi. Soruşturma kapsamında olayın planlayıcısı ve azmettiricisi oldukları değerlendirilen YK ve A.Ç. gözaltına alındı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından biri tekerlekli sandalyede olan 2 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. – ANTALYA

salihli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu