Ekonomi

Borsa günü yükselişle tamamladı.

BIST 100 endeksi bir önceki kapanışa göre 14,15 puan artarken, toplam işlem hacmi 89,2 milyar TL olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,28 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,36 yükseldi. Orta segment endekslerinde en çok yüzde 2,90 ile turizm kazanırken, en çok yüzde 1,60 ile finansal kiralama ve faktoring kaybetti.

Analistler, ABD’de enflasyonun düşüş eğilimine girmiş olabileceği ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) “şahin” duruşunu yumuşatabileceği beklentileriyle küresel hisse senedi piyasalarının olumlu seyrettiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) önümüzdeki hafta Para Politikası Kurulu toplantısında açıklayacağı faiz kararı, ABD Merkez Bankası (Fed) Bej Kitap Raporu, Japonya Merkez Bankası (BoJ) faiz kararı ve Avrupa Merkez Bankası (AMB) Lideri Christine Lagarde’ın açıklamalarında Analistler, yurt içinde bütçe istikrarı, konut satışları, yurt dışında ise Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), sanayi üretimi, Çin’de büyüme, sanayi üretimi, Euro Bölgesi, İngiltere ve Japonya’da enflasyon. Özellikle gelecekte ağır veri gündeminin takip edileceğine de değindi.

Analistler, teknik olarak BIST 100 endeksinde 5.100 puanın direnç, 4.700 ve 4.650 seviyelerinin ise destek konumunda olduğuna dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu