Haber

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze’deki İnsani Dramın Durdurulması İçin Dünya Kamuoyundan Tepki Bekliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze’de yaşanan insani dramın, katliamın ve soykırımın durdurulması için dünya kamuoyundan ciddi bir tepki geldiğini belirterek, “Gazze halkına acil yardım ulaştırılmalı ve Eş zamanlı olarak ateşkes sağlanmalı.”

Kurtulmuş, Kuveyt Parlamentosu Kuveyt-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mohammed Haif Al Mutairi ve beraberindeki heyeti TBMM’de kabul etti. Resepsiyonda Kurtulmuş, Türkiye ve Kuveyt halkının her bakımdan dost ve kardeş iki millet olduğunu hatırlatarak, iki parlamentodaki dostluk gruplarının ülkeler arası ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla temaslarını artırmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Kurtulmuş, yeni Emir Şeyh Meşal El Ahmed El Cabir El Sabah ile görüştüğünü belirterek, Türkiye-Kuveyt ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde olumlu çabalar gösteren merhum Kuveyt Emiri Pir Nevvaf El Ahmed El Cabir El Sabah’ın vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti. İslami Ummah’ın durumunu iyileştirdi ve Kuveyt’teki başsağlığı diledi. Yeni hükümetin kurulmasının ilişkilerin iyileştirilmesi açısından da umut verici olduğunu kaydetti. Kurtulmuş, Kuveyt’in yeni hükümeti ve başbakanına çalışmalarında başarılar diledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Kuveyt Meclisi arasındaki ilişkiler başta olmak üzere her alanda ilişkilerin artırılmasına, geliştirilmesine ve güçlendirilmesine önem verdiklerini belirten Kurtulmuş, Kuveyt’in Filistin meselesindeki duruşundan dolayı da tebrik ettiğini ifade etti. Gazze’de yaşanan insani trajedinin, katliamın ve soykırımın durdurulması için dünya kamuoyunda ciddi bir tepki oluştuğunu belirten Kurtulmuş, Gazze halkına acil yardım ulaştırılması ve eş zamanlı olarak ateşkes sağlanması gerektiğini vurguladı. Filistin davasına ilişkin bundan sonra onlarca yıl sürecek yeni bir mücadele döneminin başladığına işaret eden Kurtulmuş, İslam ülkelerinin birliğinin ve birliğinin sağlanması için Siyonist rejimin, Netanyahu ve çetesinin tecrit edilmesi yönünde çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğini vurguladı. Filistin için insani cepheyi güçlendirmek.

FİLİSTİN KONUSUNDA DURUŞUNDAN DOLAYI TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

Kuveyt Parlamentosu Kuveyt-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mohammed Haif Al Mutairi, Türkiye’nin İslami davalara yönelik siyasi duruşunu takdir ettiklerini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı’ndan bu sözleri duymanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Kurtulmuş. Al Mutairi, Türkiye’ye Filistin konusundaki tutumundan dolayı teşekkür etti. İslam ülkeleri arasındaki iş birliğinin daha da artırılmasını istediklerini belirten Al Mutairi, Türkiye ile ekonomi başta olmak üzere her alanda ilişkilere önem verdiklerini ifade etti. Kuveyt’te Türk yatırımcıların daha fazla varlığını görmek istediklerini belirten Al Mutairi, İslam ülkeleri arasında deneyimlerin paylaşılabileceği bir İslami pazarın kurulması gerektiğini söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi-Kuveyt Parlamentolararası Dostluk Kümesi Lideri AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye-Kuveyt Parlamentolararası Dostluk Kümesi üyeleri AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, AK Parti Şanlıurfa Resepsiyonda Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu da hazır bulundu. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu