Rus

Ölü sayısı arttı: Moskova saldırısının failleri yakalandı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov, Moskova’daki terör saldırısıyla bağlantılı 11 şüphelinin gözaltına alındığı bilgisini verdi. Bortnikov, gözaltına alınan 11 kişiden 4’ünün “doğrudan terör saldırısında dahli olduğunu” aktardı.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTTI

Rusya’nın başkenti Moskova’da terör örgütü DEAŞ tarafından gerçekleştirilen saldırıda 93 kişi hayatını kaybetti, en az 187 kişi yaralandı.

Saldırıyı gerçekleştiren 6 teröristten 4’ünün kimlikleri açıklandı. Saldırganların hepsi Tacikistan uyruklu ve isimleri şöyle:

  1. Nasridinov Makhmadrasul 37 yaşında
  2. Ismonov Rivozhidin 51 yaşında
  3. Safolzoda Shokhinjonn 21 yaşında
  4. Nazarov Rustam 29 yaşında.

SALDIRGANLAR TAKİP EDİLDİ

Saldırıyı gerçekleştiren saldırganların olay yerinden beyaz Renault marka bir araçla kaçtıkları duyuruldu. Güvenlik güçlerinin takibi sonrası yapılan operasyonda araçtakiler yakalandı.

RUSYA’DAN UKRAYNA İDDİASI

Rus makamları, Moskova’daki saldırıya katılan teröristlerin Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştığını, amaçlarının sınırı geçmek olduğunu belirterek, bu şahısların Ukrayna tarafında temaslarının olduğunu kaydetti.

SALDIRI HAKKINDA NELER BİLİNİYOR?

Doğrulanan görüntülerde, Crocus City Hall’de bir rock grubunun konseri için toplanan kişilere, salona giren kamuflajlı kişilerin otomatik silahlarla ateş açtığı görüldü. En az 4 saldırgan, paylaşılan görüntülerden tespit edildi. Binlerce kişinin bulunduğu binada büyük bir yangın çıktı. Görgü tanıklarına göre bunun nedeni, saldırganların molotof kokteyli atmasıydı. Yangın sabaha karşı söndürülebildi. Saldırı düzenlenen binanın 12 bin 900 metrekare büyüklüğünde olduğu kaydedildi.

KAYNAK: HABER7

haber-keles.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu