Haber

İmamoğlu: 2000 yılından sonra yapılan binaların sağlamlığını da inceleyeceğiz.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler; 10 ilimizde çok sayıda binanın yıkılmasına ve binlerce insanımızın ölümüne neden oldu.

OLASI İSTANBUL SALLAMASI TAVSİYE EDİLİR

Aradan günler geçmesine rağmen deprem bölgesindeki enkazlarda arama kurtarma çalışmaları sürerken tüm gözler üzerinde. İstanbul Beklenen olası beyin sarsıntısına çevrildi. Bu noktada mega kentteki binaların durumu da merak konusu oldu. Uzmanlar İstanbul depremi için uyarıları arka arkaya sıralarken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunuyor.

“2000 YILINDAN SONRA YAPILAN BİNALAR İÇİN DE UYGULANABİLİR”

İmamoğlu, “İBB ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen hızlı tarama yöntemi ile 2000 yılı sonrası kiracı ve yapılar için yapı denetimimize de başvuru yapılabilecek. 2000 yılı öncesi yapılan yapılara öncelik vererek binalarınızı inceleyeceğiz.” terimleri kullandı.

“4.500 TL EKSTRA KİRAYA YARDIMCI OLUYORUZ”

İBB Başkanı diğer paylaşımında kira yardımına değinerek, “Riskli bulduğumuz binaların yıkımına hızlı tarama yöntemiyle başladık. Süreci hızlandırmak ve teşvik etmek için ek kira bedeli ödüyoruz” dedi. Riskli yapılarda bulunan dairelere 4 bin 500 TL. Herkesi bu konuda ciddi iş birliğine davet ediyorum.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu