Haber

Gazeteci Uğur Mumcu Cinayetinin 31. Yıldönümünde Eskişehir’de Anıldı

MELTEM KARAKAŞ

Araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur MumcuCinayetinin 31’inci yılında Atatürkçü Niyet Derneği ve Eğitim İş Eskişehir Şubeleri tarafından Eskişehir’de anıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Eğitim İş Eskişehir Şubeleri tarafından Uğur Mumcu

“DEVRİM ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ”

ADD Eskişehir Şube Başkanı Cihan Taşar şunları söyledi:

“31. Adalet ve Demokrasi Haftası’nda devrim şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Kuruluşundan 8 ay sonra 31 Ocak 1990 akşamı aramızdan alınan Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy’un anısını anıyoruz. Cenaze töreninde fotoğrafını taşıyan ve 3’ünü taşıyan Atatürkçü Fikir Derneği. Bir yıl sonra, 24 Ocak 1993 sabahı, Kemalist, devrimci, kalpsiz gücümüz, yerleştirilen bombayla hayatından, ailesinden ve emeklerinden koparıldı. Arabasında. Uğur Mumcu Cinayeti, ülkemizi günümüzün karanlığına taşımayı amaçlayan seri aydın cinayetlerinin zirve noktasıydı. Her yıl 24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası’nda devrim şehitlerimizi çeşitli etkinliklerle anarken, bu emperyal tuzakların perde arkasını milletimize göstermeye, sebeplerini ve sonuçlarını irdelemeye, yaşananlardan ders almaya çalışıyoruz. Laik Cumhuriyetimizi sonsuza kadar ayakta tutmanın ve Gençliğe Hitabe’den aldığımız görev duygusunu pekiştirmenin yolu budur. . Failleri bilinen ve failleri henüz hukuken aydınlatılamayan bu siyasi cinayetlerin milletimizi, laik Cumhuriyet düşmanlarını, çok uluslu tekelleri, hukuk devleti karşıtlarını ve diğer devletleri derinden yaraladığı doğrudur. kadın haklarından, aklın özgürleşmesinden, özgür bireyden, örgütlü toplumdan ve millileşme bilincinden korkanlar gerçektir. devrimcilerle TürkiyeKemalizm’in ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ rotasından sapıp onu Ortadoğu bataklığında nefessiz bırakmak isteyenleri neo-Osmanlıcılık ham hayaliyle nefessiz bıraktığı da doğrudur.

“GÜVENİLİR, SAYGILI AYDINLAR OLDUKLARI İÇİN HEDEF SEÇİLDİLER”

‘Atatürk laikliği; Sadece medeniyetin, demokrasinin ve özgürlüğün değil, aynı zamanda iç barışın ve milli birliğin de teminatıdır. Laiklik karşıtı şeriat propagandasına izin verilmesi, Türkiye Muammer Aksoy, ‘Ben Kemalistim, Cumhuriyetçiyim, Laiktim, Antiemperyalistim, Tam bağımsız Türkiye’den yanayım. Ben bir insan hakları savunucusuyum. Ben teröre karşıyım. Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların ve çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha kadar araştırdığım ve yazdığım hiçbir konuyu inkar edemezdiniz. O halde vur bana, parçala beni. “Her parçamdan benim gibi ve beni aşacak insanlar doğacak” diyen Uğur Mumcu, cesur ve kararlı Kemalist devrimciler, uzlaşmaz cumhuriyetçiler ve sözleri tamamen doğru olan saygın aydınlar oldukları için hedef seçildiler. güvenilir. Evlerinin önüne ve mezarlarının üzerine karanfil bırakan ve yılda bir kez karanfilleri öven bazı kişilerin söylediklerini kabul etmemesi, savundukları fikir ve düşünceleri, benimsedikleri değer ve idealleri unutmaları ne acıdır. ki öldüler! Mumcu’nun dediği gibi ‘Laiklik ilkesini savunmak için Atatürk gibi cesur olmak, Atatürk gibi inançlı olmak gerekir. Onun yolundan gittiklerini söyleyenler gibi çekingen, kararsız ve vefasız değildir.’

“BİR GÜN MUTLAKA HESABI SORULACAK”

Türk milletinin, siyasi cinayetlere kurban giden yiğit evlatlarını, katillerini ve azmettiricilerini unutturmayacağına, bir gün mutlaka hesap vereceğine yürekten inanıyoruz. Atatürkçü Niyet Derneği olarak; Atatürk’ün şerefli sesini ülkemiz semalarında sis çanı gibi asarak Atatürk’ün Cumhuriyeti’ne yeniden ulaşma kararlılığımızla, tüm kayıp vatanseverlerimizi minnet ve minnetle anıyor, aziz anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Onların çabaları ışığımızdır, yolları yolumuzdur.”

Açıklamanın ardından ADD Eskişehir Gençlik Kolları Lideri Tuna Can Ünver tarafından şiir okundu. Şiirin okunmasının ardından Cumhuriyet Korosu kısa bir müzik konseri verdi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu