Haber

Erzincan’da heyelan yaşanan madenin sahibi SSR Madencilik’in hisseleri çöktü

ErzincanHeyelanın meydana geldiği ve ABD Nasdaq Borsası’nda işlem gören madenin yüzde 80’ine sahip olan ABD merkezli SSR Mining şirketinin hisseleri yüzde 60 oranında düştü.

ERZİNCAN’DA HEYELAN MEYDANA GELDİ

Erzincan ‘de heyelan felaketi yaşandı. Olayın saat 14.30 sıralarında Eski Değirmen mevkiinde ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Anagold Madencilik firmasının işlettiği Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen heyelan, çalışanlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde tonlarca toprağın yüksek alanlardan kayarak aşağıya doğru aktığı görüldü.

FELAKETİN ARDINDAN ABD’Lİ ŞİRKETİN HİSSELERİ ÇÖKTÜ

Heyelanın meydana geldiği Çöpler Altın Madeni’nin sahibi olan SSR Minig’in Çalık Holding ile birlikte hisseleri hem ABD hem de Kanada borsalarında çakıldı. Şirketin hisseleri Türkiye saati ile 16.30’da açılan NASDAQ (ABD) borsasında yüzde 50’den fazla değer kaybetti. Dün günü 9,72 dolardan kapatan şirketin hisseleri saat 16.30’da 8,23 dolardan açıldı. Bir saatten kısa sürede 4,50 dolara düşerek 22 yılın en düşük seviyesine ulaştı. Şirketin hisseleri şu anda NASDAQ’taki 2002 değerine gerilemiş durumda.

TÜRKİYE, ABD, KANADA VE ARJANTİN’DE MADEN ALANLARI VAR

Denver merkezli şirket, Türkiye’deki Çöpler madeninin yanı sıra ABD, Kanada ve Arjantin’de de madencilik alanları işletiyor. Şirketin raporlarına göre Çöpler madeninden 2019 yılında 391 bin ons, 2023 yılında ise 221 bin ons altın üretildi. 2023 yılı ortalama altın fiyatlarında bu üretim 428,7 milyon dolarlık bir değere karşılık geliyor.

ERZİNCAN’DA REKOR ÜRETİM

Şirket, 2023 yılındaki toplam 707 bin onsluk altın üretiminin yüzde 31,3’ünü Erzincan’daki Çöpler madeninde gerçekleştirdi. Erzincan’daki Çöpler madenini işleten Anagold Madencilik şirketinin yüzde 20’si Çalık Holding’e ait.

bahsili-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu