Ekonomi

E-ticaret için yeni karar: Parasal eşik yükseltildi

Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’da yapılacak değişikliklere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararla, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’un elektronik ticarette haksız ticari uygulamalar, elektronik ticaret aracı hizmet sağlayıcının yükümlülükleri ve elektronik ticaret hizmet sağlayıcının yükümlülükleri başlıklı ek maddelerinde belirtilen nakit eşikleri düzenlendi. yarı yarıya arttı.

Bu hususlar, bu şubelerin yükümlülüklerini işlem hacimleri açısından düzenlemektedir.

Kanunun süreksizliği ile ilgili olarak, Şubat 2023’te söz konusu unsurlarda belirtilen eşiklerin Cumhurbaşkanı tarafından yarı yarıya artırılabileceğine dair bir karar vardı.

Ticaret Bakanlığı’nın Twitter hesabından da paylaşılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Kanunda, elektronik ticaret pazaryerleri ile lisans, reklam, indirim, bağımsız denetim, bilgi taşıma ve kullanma gibi elektronik ticaret faaliyetlerinde bulunan diğer işletmelerin yükümlülükleri belirlenirken net işlem hacmi kavramı esas alınmaktadır.

– Bu kavram özünde prestiji ile işletmelerin elektronik ticaret ortamları üzerinden gerçekleşen süreçlerin toplam nakit maliyetini ifade etmektedir. Kanundaki mali eşiklerin güncellenmesi gerektiğinden, kanunda 2022 için 10, 30 ve 60 milyar lira olarak belirtilen eşikler sırasıyla yarı yarıya artırılarak 15, 45 ve 90 milyar liraya çıkarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu