Sağlık

Depremzedelerin Durumu İyileşiyor

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavisi devam eden depremzedelerin durumuna ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Depremzedeler Mehmet Şerif Tansal: “Biz Depremzedelere Yoğun İlgi Var”

Hatay’ın Antakya ilçesinde 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde yaralandığını belirten Mehmet Şerif Tansal, “52 saat sonra enkazdan çıkarıldım. Enkazdan kurtarılma sürecinde Adana Balcalı Hastanesine sevk edildim. Balcalı Hastanesi’nde ayağım dizimden kesildi. Daha sonra Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine yönlendirdiler. Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi ortopedi bölümünde tedavi oldum ve ameliyatlarımı oldum. Doktorlarıma ve hemşirelerime çok teşekkür ederim. Biz depremzedelere ilgi büyüktü” dedi. söz konusu.

Yaralarının iyileşmesi için plastik cerrahi servisine sevk edildiğini anlatan Tansal, “Orada bulunan doktor ve hemşirelere ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim. Çok şükür varlar. Sonunda Fizik Tedavi Hastanesine sevk edildim. Buradaki tedavilerim devam ediyor.” dedi.

Depremzede Yakınları Emine Arslan: “Öğretmenlerimizle Çok İyi Bir Düzeye Geldik”

Deprem öncesi Hatay Antakya’da yaşadıklarını ve 4 gün sonra oğlu Emre Arslan’ı enkazdan çıkarılan Emine Arslan, “Pazar gecesi Emre babaannesinde kalmak istedi. Depremin olduğu gece orada olduğu için 4 gün enkaz altında kaldı. Dördüncü gün çıkarıp Adana Şehir Hastanesine gönderdiler. 10 gün sonra 19 Şubat’ta Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk edildik.” söz konusu.

Oğlunun yedi yaşında olduğunu ve birinci sınıfa gittiğini belirten Emine Arslan, “Şu anda fizik tedavi görüyor. Çok şükür iyi gidiyor. Daha önce ayakları üzerinde duramıyordu, sol bacağında kas kısalması var. Hocalarımızla çok iyi bir seviyeye geldik. Neyse ki şimdi yürüyor ama biraz topallayarak yürüyor. Umarım bu süreç zamanla geçer” dedi. dedi.

Deprem Mağduru Batuhan Berke Yanar: “Dadı Ablalarım ve Abilerim Bize Çok Yakın Davranıyorlar”

Hatay’ın İskenderun bölgesinden geldiğini ve yaklaşık 20 saat enkaz altında kaldığını söyleyen Batuhan Berke Yanar, “Yani artık bacağımla ilgili, durumumla ilgili korkular oluştu. Burada rahatız. Yaklaşık 2-3 aydır buradayım. Tedavim iyi geçti. İçimde hiç şüphe kalmadı, korkularım gitti. Zamanla yaralarım iyileşti. Fiziksel olarak çok ilerledim. Kararlıyım, hızlı giderim.” söz konusu.

Hastanenin çok şey kattığını ve hiperbarik tedavi gördüğünü anlatan Yanar, “İlk geldiğimde hiperbarik tedaviye ihtiyacım vardı. Doktorlardan çok memnunum. Hemşire ablalarım ve abilerim bize çok yakınlar.” dedi.

Deprem Kurbanı İnan Kılıç: “Normale Döndüm”

Adıyaman’dan geldiğini ve yaklaşık 17 saat enkaz altında kaldığını söyleyen İnan Kılıç, “Enkazdan çıkar çıkmaz beni buraya yönlendirdiler. Gelir gelmez Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde ameliyata alındım. Yaklaşık 2 hafta yoğun bakımda kaldım, sonrasında beni bu birime sevk ettiler. Neredeyse üç aydır buradayım, fizik tedavi görüyorum. Durumum iyiye gidiyor ve gün geçtikçe daha aktif oluyorum. Normale döndüm.” dedi. Depremzade Kılıç, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde görev yapan doktor, hemşire, personel, personel ve hastanenin kendisinden çok memnun olduklarını söyledi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu