Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, Türkiye’deki gençlerin başka ülkelerde hayata başlamalarını eleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, “Türkiye gençlerinin hayatlarını ve geleceklerini başka ülkelerde kurmak istemesi üzücü bir tablodur.” değerlendirmesini yaptı.

Uzgel, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay milletvekili seçilen Can Atalay’ın üyeliğinin düşürülmesine tepki göstererek, Atalay’ın yasa gereği serbest bırakılması gerektiğini savundu. Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla üyelerinin azaltılması, rejimi otoriterleşmede yeni bir aşamaya taşıdı.

Türkiye’nin yükünün çok altında bir dış politika izlediğini savunan Uzgel, “Türkiye’nin ne Ukrayna’da ne Gazze’de etkisi var. Özellikle Gazze konusunda tam bir çaresizlik var. Erdoğan güya Filistin sorununun sahibi olduğunu ilan etmişti. Ne “Ticareti kesmeyi beceremedi, ne kadar ciddi bir girişimde bulunabilirdi. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin açtığı davanın arkasına saklandı.” dedi.

İlhan Uzgel, İsveç’in NATO üyeliği konusunda hükümetin diplomasi tarihinin en beceriksiz pazarlık sürecini yürüttüğünü iddia ederek, F-16 alımında üyeliğin müzakere konusu haline getirilmesini eleştirdi.

AK Parti döneminde Türkiye’nin dünyadaki itibar ve prestijinin zedelendiğini ve bunun bedelini vatandaşların ödediğini öne süren Uzgel, “Vatandaşlarımız, özellikle de gençlerimiz artık bir gelecek inşa etmek için Türkiye’yi tercih etmiyor. Üzücü bir durum. Türkiye’nin gençleri hayatlarını ve geleceklerini başka ülkelerde kurmak istiyor.” “Bu bir resim. Bunu AKP hükümetine borçluyuz.” söz konusu.

Uzgel, göçün Türkiye için bir ulusal güvenlik sorunu haline geldiğini belirtti.

Uzgel, Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Türk vatandaşlarının “vize kapılarında bekletildiğini” belirterek, hükümetten vize sorununa çözüm bulmasını istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu