Haber

Çalışırken spor yapmak mümkün mü? İş Hayatı ile Sporu Bir Arada Tutmanın Yolları

Aynı anda hem çalışmak hem de spor yapmak zor olsa da imkansız değildir. İş hayatınızı ve sporunuzu bir arada yönetebilmeniz için bazı teklifleri derledik. İşe giderken spor yapmanıza olanak sağlayacak teklifleri merak ediyorsanız içeriğe hoş geldiniz!

İş ve sporu bir arada yürütmek zor olabilir. Bunun için yeterli zamanı olan bir yönetmen gerekiyor.

İş ve spor arasında hokkabazlık yapmak bazen güçlü olabilir. Bu yüzden bir program yapmalısınız. Zamanınızı yönetebilmek için çalışma ve antrenman zamanlarınızı iyi planlamanız gerekiyor. ⌚️

Egzersiz yapmak için en iyi zaman sabah saatleridir. Sabah biraz erken kalkıp işe gitmeden önce spor yapmak mümkün.

Sporu düzenli hale getirmenin formülü sistematik bir rutin oluşturmaktır. Her hafta aynı günlerde, aynı saatte egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirebilirsiniz.

Ayrıca işteyken de egzersiz yapabilirsiniz. Çalışırken masa başı egzersizleri yapmak çok uygundur.

Eğer masa başında çalışıyorsanız gün içerisinde kalkmadan küçük egzersizler yapabilirsiniz. Kısa esneme hareketleri yapabilir veya bilek veya omuz hareketleriyle rahatlayabilirsiniz. ?

İş yerindeki her fırsatı spor olarak değerlendirmek mümkün.

Çalıştığınız yerde merdiven varsa asansör kullanmak yerine merdivenleri tercih edebilirsiniz. Gün içinde inip çıkmak için merdivenleri kullanırsanız güzel bir egzersiz yapmış olursunuz. ?

Öğleden sonraları veya diğer molalarda kısa yürüyüşler yapmak iyi bir fikirdir!

İşe ara verdiğinizde kısa yürüyüşler yapabilirsiniz. Bu yürüyüşleri ister ofiste, ister ofis çevresinde yapmak mümkün. Yürüyüş hem hareket etmenize hem de zihinsel olarak rahatlamanıza yardımcı olabilir. ?

İşten egzersize vakit ayıramıyorsanız bir alternatif işe bisikletle gitmektir.

Eğer iş yeriniz evinize çok uzak değilse işe bisikletle gitmeyi düşünebilirsiniz. Bu sayede hem ofise ulaşmış olacaksınız, hem de trene binmiş olacaksınız. Bisikletle işe gitmek, iş ve egzersizi birleştirmenin harika bir yoludur.

İşyerinde çok fazla telefon görüşmesi yapmanızı gerektiren bir işiniz varsa bunları fırsata dönüştürün!

Telefonda konuşurken hareket ederek veya ayakta durarak biraz egzersiz yapabilirsiniz. Masa başında oturmak yerine yapacağınız bu küçük hareketler bile size fayda sağlıyor! ☎️

“Bunlar bana yetmiyor, tam anlamıyla spor yapmak istiyorum” diyorsanız öğle aralarında veya iş çıkışında spor salonuna gitmeyi düşünün.

İşten sonra veya öğleden sonra, egzersiz yapmak için ideal zamanlardır. Mesai saatleri dışında düzenli olarak spor salonuna giderek rahatça spor yapabilirsiniz.

Zamanınız azsa kısa ve etkili egzersizlere odaklanmalısınız.

Zamanı kısıtlı olanlara kısa ve ağır antrenmanlar önerebiliriz. Yüksek yoğunluklu bu egzersizlerle çok kısa sürelerde yüksek verim elde etmek mümkündür.

İş yerinizde dinlenme odanız varsa bu odayı günlük antrenmanlarınız için kullanabilirsiniz.

Dinlenme odaları herkesin kendine vakit ayırabileceği alanlardır. Ayrıca günlük egzersizlerinizi de burada yapabilirsiniz. Yoga matınızı yanınıza alın ve iş yerinde pratik yapın!

haber-iznik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu