Haber

Atlantik Okyanusu’nu kasıp kavuran Tropik Fırtına Lee kasırgaya dönüştü

Atlantik Okyanusu üzerinde oluşan tropik fırtına Lee’nin hızının saatte yaklaşık 130 kilometreye ulaşarak kasırgaya dönüştüğü bildirildi.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi’nden (NHC) yapılan açıklamada, kasırganın hızının önümüzdeki günlerde kademeli olarak artarak “kategori 5” seviyesine çıkabileceği belirtildi.

Açıklamada Lee’nin şu anda saatte yaklaşık 130 kilometre hızla ilerlediği, kasırganın ABD ana karasını doğrudan etkileyip etkilemeyeceğinin ise bilinmediği belirtildi.

NHC’den dün yapılan açıklamada Lee’nin etkileyeceği alanları kesin olarak belirlemek için henüz erken olduğu belirtilmiş, Karayipler’deki adalara da ulaşmasının beklendiği belirtilmişti.

Bu yılki kasırga sezonunun normallerin üzerinde geçeceği uyarısında bulunan ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, 14 ila 21 arasında fırtına beklendiğini, 6 ila 11 kasırganın kasırgaya dönüşme ihtimalinin bulunduğunu, 2 ila 5 büyük kasırgaya dönüşeceğini açıkladı.

Saffir-Simpson Kasırga Ölçeğine göre, kategori 1’de derecelendirilen kasırgaların rüzgar hızı saatte 118-153 kilometre, kategori 5’te derecelendirilen kasırgaların rüzgar hızı ise saatte en az 249 kilometredir.

habersahinbey.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu