Haber

ABD’de Kovid-19 yardım fonundan 280 milyar dolar çalındı, 123 milyar dolar çöpe gitti

ABD’de salgın döneminde Kovid-19 yardım fonundan 280 milyar dolardan fazla çalındığı, 123 milyar dolardan fazla israf edildiği bildirildi.

Associated Press (AP), ABD hükümetinin Kovid-19 yardımına toplam 4,2 trilyon dolar ayırdığını bildirdi.

Haberde olay, “ABD tarihinin en büyük dolandırıcılığı” olarak nitelendirilirken, bu miktarın 280 milyar dolardan fazlasının çalındığı, 123 milyar dolardan fazlasının ise çöpe gittiği belirtildi. Bunun Kovid-19’a yönelik toplam yardımın yüzde 10’una tekabül ettiği belirtildi.

Müfettiş ve bilirkişiler ise Kovid-19 salgınının başlangıcında yardım için ayrılan fonları hızlı bir şekilde dağıtmaya çalışmakla hükümeti suçlayarak, yardım başvurularına getirilen kısıtlamaların çok az olduğunu ve denetimin yetersiz olduğunu ileri sürerek, bunun dolandırıcıların işini kolaylaştırdığını iddia etti.

Yetkililer, dolandırıcıların işsizlik maaşı almak için hapishanelerdeki mahkumların ve ölülerin sosyal güvenlik numaralarını kullandıklarını ve bunu ülke genelinde birçok eyalette yaptıklarını söyledi.

Washington Doğu Bölge Başsavcılığı Dolandırıcılık ve Beyaz Yakalı Kabahatler Birimi başkanı Dan Fruchter, “Burada herkesin erişebileceği sonsuz bir para havuzu vardı. İnsanlar bunun yasal olmasa da sosyal olarak kabul edilebilir olduğunu düşünerek kendilerini kandırdılar. .” terimini kullandı.

ABD Adalet Bakanlığı’nın Covid-19 Dolandırıcılık Birimi Başkan Yardımcısı Mike Galdo, yardım fonunun çalınmasıyla ilgili olarak “Bu, benzeri görülmemiş miktarda bir dolandırıcılık” dedi. söz konusu.

Washington hükümetinin bugüne kadar aralarında askerler, rahipler, diğer görevliler ve suç işleyenlerin de bulunduğu 2 bin 230’dan fazla kişiyi dolandırıcılıkla suçlayarak bir süreç yürüttüğü ve binlercesiyle ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu