Ekonomi

Yellen ve Gourinchas, Çin’in teşvik önlemlerinin yeterli olmadığını savundular

Foreks – ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Uluslararası Para Fonu baş ekonomisti Pierre-Olivier Gourinchas Salı günü yaptıkları açıklamada, Çin’in son teşvik tedbirlerinin iç talebi anlamlı bir şekilde artırmayacağını ve önemli bir ticari sürtüşme kaynağını olduğu gibi bırakacağını söyledi. Yellen ve Gourinchas ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, Çin merkez bankası ve maliye bakanlığından şu ana kadar fazla üretimi absorbe edecek ve büyümeyi artıracak kadar talebi artıracak herhangi bir açıklama görmediklerini söyledi.

Washington’daki Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası yıllık toplantılarının başlangıcında düzenlenen basın toplantısında konuşan Yellen, “Bizim görüşümüze göre Çin’de tüketici harcamalarının GSYH içindeki payının artırılması ve emlak sektöründeki sorunların çözümüne yönelik tedbirler gerçekten çok önemli” dedi.

Gourinchas da IMF’nin son tahminlerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Çin’in mali teşvik önlemlerinin ayrıntıdan yoksun olduğunu ve bu nedenle IMF’nin Çin büyüme görünümüne dahil edilmediğini ve bu görünümün onda iki puanlık bir düşüşle %4,8’e indirildiğini söyledi.

Gourinchas, Çin Merkez Bankası’nın geçen ay açıkladığı kredileri artırmaya yönelik para politikası teşvikinin büyümeyi önemli ölçüde artırmak için çok az şey yapacağını söyledi.

Yellen, Çin’in tüketici harcamalarını artırması ve tasarrufların GSYH’ye oranını azaltması gerektiği konusunda hemfikir olsa da, Çin’in kapasite fazlasına daha sert bir bakış açısıyla yaklaşarak, “son derece muazzam” sübvansiyonların, özellikle geçen ay ABD’nin yüksek gümrük vergisi artışlarına maruz kalan elektrikli araçlar, bataryalar, güneş pilleri ve yarı iletkenler gibi alanlarda ABD’deki imalat işlerini tehdit ettiğini söyledi.

haber-harran.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türk türbanlı eskort istanbul kızlar
Başa dön tuşu